Työradiossa puhutaan rehellisen reippaasti työelämästä.
Tuoreella kakkoskaudella keskitytään erityisesti ekonomien uraan liittyviin tärkeisiin aiheisiin, kuten asiantuntijuuden kehittämiseen, työn motivaatio- ja stressitekijöihin sekä esihenkilötyöhön. Aiheita käsittelemässä mainio kattaus kiinnostavia vieraita.
Keskustelua luotsaavat futuristi Perttu Pölönen ja Ekonomien yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Mykkänen.
Kuuntele myös ensimmäinen kausi!
Siinä nostetaan kissa pöydälle ja puhutaan rohkeasti niistäkin asioista, jotka ovat etujärjestölle haastavia ja mahdollisesti myös syy siihen, ettei liittoon haluta kuulua. Ovatko työehtosopimukset tätä päivää, pitäisikö lakko-oikeutta rajoittaa ja onko ay-liike kehityksen jarru?
Riikan vieraina on suomalaisia vaikuttajia ja työelämän asiantuntijoita.
Työradio löytyy Suplasta, Spotifysta ja Applen podcasts -sovelluksesta.
Kausi 2
Jakso 10: Työyhteisöjen moninaisuus – trendi vai elinehto?
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolaki ovat oivia kannustimia diversiteetin ylläpitämiseen, mutta mitä kaikkea tasa-arvo työpaikoilla pitää sisällään ja miksi miespainotteisella ja insinöörivetoisella taloudella ei välttämättä ole ne parhaat lähtökohdat menestyä? Riikka Mykkäsen ja Perttu Pölösen vieraina Työradiossa ovat startup-maailmassa marinoitu Inklusiiv -yhteisön perustaja Katja Toropainen sekä erityisasiantuntija Kosti Hyyppä Suomen Ekonomeista.
Jakso 9: 2020-luvun stressitekijät työelämässä
Kun rentoutumisestakin tulee suorittamista, on aika pysähtyä. Miltä nykyajan työelämän stressitekijät tuntuvat milleniaalista? Entä mitä mieltä monessa liemessä keitetty rautainen viestinnän ammattilainen on etätyön rasittavuudesta? Miten tehdä töitä terveenä, etänä muttei etäältä? Riikka Mykkäsen sekä Perttu Pölösen luotsaaman Työradion vieraina ovat viestintäasiantuntija Sanna Mämmi sekä opiskelija-asiantuntija Veera Hellman.
Jakso 8: Asiantuntijan brändi ja osaaminen
Työradion kolmannessa jaksossa Riikka Mykkäsen ja Perttu Pölösen vieraina ovat asiantuntijat Jan Ropponen sekä Mika Parkkari. Myynnin parissa uransa tehneen Ropposen mukaan asiantuntijalle tärkeintä on kulloisenkin toimintaympäristön ymmärtäminen. Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Parkkari tuo esille muun muassa osaamisen jatkuvan ylläpidon. Jaksossa pohditaan myös asiantuntijan brändiä sekä työnantajan roolia asiantuntijan uskottavuudelle.
Jakso 7: Rahan takii – Mikä työssä motivoi?
Tässä Työradion jaksossa vieraina ovat ohjelmistotalo Sysartin toimitusjohtaja Petri Mäenpää sekä Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilä. Onko palkka se kaikkein motivoivin asia työssä? Palkka ja palkitseminen ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Minkälaista on nykyaikainen palkitseminen?
Jakso 6: Pomoksi ei synnytä vaan opitaan!
Työradion toinen kausi startataan päällikköaiheella: Riikka Mykkäsen ja Perttu Pölösen vieraina ovat Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä sekä Suomen Ekonomien urapalveluiden johtaja Suvi Eriksson. Jakson aiheena siis johtajuus ja esihenkilötyö.
Kausi 1
Jakso 5: Ekonomi on kuollut – eläköön ekonomi!
Onko vasta hankittu tutkinto jo vanhentunut? Miten työn murros vaikuttaa osaamistarpeisiin? Kenen vastuulla on, että työntekijöiden osaaminen säilyy ja miten itse voi huolehtia siitä työuran aikana? Jatkuvan oppimisen tarpeita ja haasteita pohtivat Suomen Ekonomien Suvi Eriksson ja Arja Parpala sekä kauppatieteiden opiskelija Ulla Vilkuna. Mukana myös Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen Piritta Jokelainen.
Jakso 4: Irtisanominen on helppoa ja halpaa
Palkkaaminen vai irtisanominen, kumman tulisi olla helpompaa? Pitäisikö Suomessakin ottaa käyttöön irtisanomisjärjestys? Miksi yhteistoiminnalla on niin huono maine? Irtisanomisen helppoutta ja hintaa puntaroivat EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen sekä Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Suomen Yrittäjien Janne Makkula ja Handelsbankenin Kristiina Markelin.
Jakso 3: Ay-liike on ei-liike
Hidastavatko ammattiliitot työmarkkinoiden kehitystä? Pitäisikö mahdollisuus paikalliseen sopimiseen olla kaikilla, ei vain järjestäytyneillä? Entä voiko mediaa syyttää ay-liikkeen ei-maineesta?
Ay-liikettä ruotivat PAM:n Ann Selin ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös EK:n Jyri Häkämies.
Jakso 2: Tasa-arvo ei etene lässyttämällä
Miksi naisten ja miesten välinen palkkaero ei katoa? Pitäisikö naisten katsoa peiliin ja pyytää röyhkeämmin lisää liksaa? Entä mikä suomalaisessa perhevapaajärjestelmässä mättää ja miksi perheitä pitäisi ohjata vanhempainvapaiden jakamisessa? Työelämän tasa-arvosta keskustelevat Mothers in Business -verkoston Annica Moore ja Suomen Ekonomien Kosti Hyyppä. Mukana myös Nesteen Kaisa Lipponen.
Jakso 1: Onko ammattiliittojen aika ohi?
Mihin tarvitaan ammattiliittoja ja onko lakkoilu enää nykypäivää? Pysähtyikö työehtosopimusjärjestelmän kello 70-luvulle? Onko ay-liikkeellä ylipäätään tulevaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa?
Ay-liikettä pureksivat Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi ja Suomen Ekonomien Riku Salokannel. Mukana myös Akavan Sture Fjäder.
Jäsen, löydät vain jäsenille avoinna olevan laajemman podcast- ja webinaarikirjaston jäsenpalvelusta!