Olemme ottaneet mielenterveyskysymykset agendallemme toden teolla viimeisen kolmen vuoden aikana. Aloite on tullut suoraan opiskelijajäseniltämme, jotka ovat nostaneet esille mielenterveyskysymysten tärkeyden.
Suomen Ekonomit haluaa omalta osaltaan olla vaikuttamassa siihen, että opiskelijat voivat paremmin kuin nyt. Nuoret ja työelämä 2021 -tutkimuksen mukaan 70 % nuorista ekonomeista ja opiskelijoista kokee työelämän stressaavana ja raskaana. Reilu 80 % on huolissaan epävarmuuden lisääntymisestä työelämässä.
Vuonna 2022 otamme jo kolmannen kerran osaa valtakunnalliseen Mielenterveysviikkoon Terve mieli, hyvinvoiva kylteri -kampanjalla.
Mielenterveyskysymykset on syytä ottaa vakavasti, sillä elinkeinoelämä tarvitsee hyvinvoivia tekijöitä. Miltä työelämä näyttää, jos sinne odotetaan uusia tekijöitä, joilla ei ole jaksamista hoitaa tulevia tehtäviään?
KTM-tutkinto ei suojaa mielenterveysongelmilta.
Lisätietoja
Lue lisää
Nostoja viime vuosien Terve mieli, hyvinvoiva kylteri -kampanjoista
- Kilpailu, vertailu ja työelämän epävarmuus ahdistavat korkeakouluissa
- Huijarista asiantuntijaksi – kun uskalsin olla oma itseni vahvuuksineni ja heikkouksineni
- Tavallinen suoritus LUT-Yliopistossa: suomalaisesta ylioppilaasta tuli vain viidessä vuodessa kauppatieteiden maisteri
- Elinkeinoelämä tarvitsee ehjiä ekonomeja
- Kylteri, anna armoa!
- Erittäin hyvä ellei täydellinen?
- Jokaisella kylterillä on oikeus apuun
- Missä on kypärä, joka suojaa työntekijää mielenterveyden riskeiltä?
Yhdessä vaikutamme
Suomen Ekonomit on huolissaan kyltereiden jaksamisesta. Onkin tärkeää kuulua liittoon, jotta Ekonomit voi vaikuttaa yhteiskunnassa siihen, että kyltereiden opiskeluolosuhteet ovat mahdollisimman hyvät, ja mielenterveyspalveluita on tarjolla.
Ekonomit turvaa jo koulutuksen korkean laadun, nyt on aika turvata myös kyltereiden jaksaminen.