En tiedä sinusta, mutta minua ainakin kalenterivuosi ja lomakaudet jaksottavat merkittävästi. Arkinen vuosikelloni kulkee rimpsuna: uusi vuosi, ennen kesälomaa, kesäloman jälkeen, ikuinen syksy, joulu, vanha vuosi päättyy ja taas uusi vuosi.
Vaikka arki vie kaikissa vaiheissa yleensä voiton, uusi vuosi tarkoittaa parhaassa tapauksessa uusia ideoita ja puhtia. Niin se minullakin on. Heti huomenna pesen lattiat, ensi viikolla ompelen hameen ja ennen juhannusta suoritan kaksi kurssia ja luen 15 kirjaa johtajuudesta. Lantiolle kertyneistä lanttulaatikoista pääsen puolestaan viikossa eroon ePassin viimeisillä liikuntaeuroilla hankitulla kotitreenillä.
Tosiasiassa uusi vuosi lipsahtaa samaan kaavaan kuin muutkin vuoden vaiheet. Kurssi ja kirja vaihtuvat työn ja perheen arkeen, ja suoratoistopalvelussakin on koko ajan uutta tositeeveetä. Pohjimmiltaan olen mukavuudenhaluinen ja varmasti laiskakin. Omaa kehittymistä ja hyvinvointia tukevien rutiinien löytäminen on minulle vaikeaa, vaikka kuinka ymmärrän sen olevan minulle hyväksi. Lupaukseni ja starttini ovat aina liian puhdikkaita. Kun isoin vääntö menee pois päältä, päätyy tekeminenkin sohvalle Netflixin ääreen.
On itse asiassa hyvin inhimillistä, että emme pysty liian moneen pieneen saati suureen muutokseen kerralla. Mutta kun tavoite pilkotaan riittävän pieniksi suupaloiksi, uusi rutiini voi löytyä.
Ekonomi- ja KylteriPlus-jäsenillemme tulee joulukuussa käyttöön hieno ”Netflix” eli Eduhousen koulutuspalvelun valtava määrä omaa osaamista ja kehittymistä tukevia koulutuksia. Oli tarpeesi sitten Excelin edistyneemmät toiminnot tai projektin vetämisen perusteet, meiltä saat sen. Yritän selittää itselleni: laadukkaisiin koulutusvideoihin koukuttuminen ei itse asiassa ole niin kaukana Netflixin sarjajaksojen bingettämisestä.
Nopeat ovat nyt etusijalla, joten jos tunnet itsesi kehittämisen uudenvuodenlupauksen jo kuplivan pinnan alla, klikkaile itsesi eLoungeen lunastamaan etusi. Suosittelen rakentamaan itsellesi Eduhousen työkalujen myötä omia opintopolkuja, ikään kuin lempisarjasi jaksot putkeksi. Riittävän pienet palaset kerrallaan auttavat luomaan uuden rutiinin ja pysymään siinä.
Suvin tärpit Eduhousen laajasta valikoimasta ja samalla omat uudenvuodenlupaukseni:
- Excel, oi Excel. Lähes kaikki sitä tarvitsevat, mutta itselläni tehokas käyttö takkuaa aina. Löysin siis Eduhousesta hyvältä vaikuttavan Excel 1 – Perusteet -paketin, jossa voi lähteä ihan alkeista tai sitten vähän pidemmältä.
- Motivaatio työssä motivoi minua kovasti! Tallensin itselleni Ensiaskeleet motivaation johtamiseen -koulutuskokonaisuuden. Se sisältää noin kaksi tuntia koulutusta, jaksotettuna seitsemään mukavan pieneen palaseen.
- Kaikki puhuvat tekoälystä, niin myös me ja Eduhousen koulutukset. Eli itse ajattelin kurkata esimerkiksi ChatGPT somen sisällöntuotannossa -koulutuksesta vinkkejä siitä, miten saisin rutiinia ja uutta intoa sosiaalisen median käyttööni. Ajattelin katsoa myös tallenteen ChatGPT: tekoäly tehostamassa työtä, johtamista ja kehittämistä -seminaarista.
- Tykkään Canvasta työkaluna graafisiin, simppeleihin juttuihin. Askartelen sellaisia joskus työkäyttöön ja toisinaan vapaa-ajankin tarpeisiin. Löysin Eduhousesta Canva – Kuvat, julkaisut ja grafiikka -koulutuskokonaisuuden, jossa alle kahdessa tunnissa saa perusteet ja vinkit vaativampaankin käyttöön.
- Kukapa meistä ei istuisi silloin tällöin palavereissa, jotka olisi voinut hoitaa sähköpostilla? Toisaalta taas, kun palaveri kannattaa järjestää, siitä pitäisi saada jotakin irtikin. Niinpä ajattelin tsekata myös Parempia palavereita osallistaen -kokonaisuuden tai ainakin joitakin osia siitä. Huomaathan, että voit aina poimia kokonaisuuksista myös vain tiettyjä noin vartin pätkiä.
Nämä koulutukset tai jonkin muun noin 4 000 koulutuksesta löydät nyt siis jäsenetunasi Eduhousesta. Katso info, miten voit lunastaa hienon edun ja rutinoida itsellesi koukuttavan koulutuskevään!