Keskeinen osa Hellman työtä on edistää ylempien toimihenkilöiden edunvalvontaa tilintarkastuksen ja liikkeenjohdon konsultointialalla. Ala työllistää paljon ekonomeja, mutta haasteena on, ettei alalla ole työehtosopimusta.
Lisäksi Hellmanin vastuulla on valtiolla työskentelevien ekonomien edunvalvonta. Molempien tehtävien myötä hän on aktiivisesti mukana Akavan neuvottelujärjestöjen, YTN:n ja JUKO:n, toiminnassa.
Millaisissa tehtävissä olet ollut ennen Ekonomeille siirtymistä?
Olen työskennellyt muun muassa puoluepolitiikan ja järjestöjen parissa. Työtehtävät ovat olleen moninaisia aina projektityöntekijästä poliittisen sihteerin työhön. Ekonomeilla aloittaessani toimin esimerkiksi Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton puheenjohtajana.
Mikä työelämän kehittämisessä innostaa?
Minulla on ollut into vaikuttamistyöhön jo nuorena, ja jo 15-vuotiaana olin mukana nuorisovaltuustotoiminnassa. Palava halu vaikuttaa yhteiskuntaan ei ole ainakaan hiipumassa.
Tulevaisuuden työelämää tehdään nyt, ja haluan olla mukana tekemässä sitä. Perinteisten työelämäkysymysten lisäksi on huomioitava esimerkiksi mielenterveysasioita, kestävää kehitystä sekä digitaalisuuden merkitys. Se tekee tulevaisuuden työstämisestä entistä mielekkäämpää.
Miksi juuri Ekonomit?
Suomen Ekonomit on kiinnostava työnantaja muun muassa siksi, että uudelle tekemiselle ja toimintatavoille ollaan täällä avoimia. Yhteiskunnallisen muutoksen tapahtuessa ei voi katsella peruutuspeiliin, vaan pitää hypätä kyytiin. Siinä Ekonomit ovat monia muita edellä.
Lisäksi opiskelen kauppatieteitä Helsingin Hankenilla, joten valmistun itsekin ekonomiksi.